tirsdag 17. november 2009

Basillepesto og spareblussbrownie!

Det hadde seg slik at jeg hadde planlagt å lage noe til middag der en av ingrediensene bestod i frisk basilikum, men da den var innkjøpt hadde jeg glemt hva jeg skulle lage!
Etter noen dager begynte den å se litt trist ut så jeg måtte finne på noe den kunne brukes til.
Jeg fant noe som så ut som en fin oppskrift på pesto og gikk i gang, men ikke uten noen små hindringer på veien. Først rant all oljen ut under blenderen fordi kniven ikke var skrudd godt nok fast og så viste det seg at jeg fikk altfor lite basilikum ut av den lille slappe planten. Det ble til at persillen måtte tre inn som birolle. Smaken ble upåklagelig! Ser ikke bort ifra at jeg skal gjøre samme "feilen" neste gang også -med unntak av oljesølet selvsagt...



Vi hadde så fryktelig lyst på brownies, men pengepungen var slunken og det var lite kakeingredienser i skapet. Løsningen ble å dele langpanneoppskriften på fire og bruke springform for det hadde jeg akkurat nok til. Det er den flateste kaken jeg har bakt, men som dere ser var den så god at vi nesten hadde spist den opp før jeg rakk å ta bilde!

torsdag 5. november 2009

Strikke - strakk - har strukket?



Her er mitt andre strikkeprosjekt ferdig! Det er da en hals til Gard (oppskrift og garn fra Nøstebarn). Det gikk betydelig bedre enn buksen, men jeg fant raskt ut at det var vanskelig å få det jevnt når man skal strikke en vei rett og neste vrang. Det løste jeg slik at jeg strikket vrang så stramt jeg bare klarte og rett løsere. Etter noen runder hadde jeg krampe i fingrene, men da var det for sent for rekke opp -for det gjør jeg bare i nødstilfeller!



søndag 1. november 2009

Orgelfest!



I dag var jeg brannvakt i Nidarosdomen ved åpningskonserten for festivalen "Orgelfest 2009". Det var hyggelig å dele ut program og vokte nødutgangen samtidig som jeg hadde kremplassering for å få med meg konserten. Ikke minst var det svært trivelig for lommeboken. Oratoriekoret framførte Faurés Requiem og gåsehuden bølget! De hadde med seg en ung og svært lovende fiolinist som gjorde det hele enda mer rørende. Neste måned skal jeg selv i ilden, da setter Cantare opp damekorversjonen og jeg skal være solist. Å som jeg gleder meg nå!

Nå har jeg gratis festivalpass og skal kose meg med konsertperler hele uken! Ser spesielt fram til konsert med Nidarosdamens jentekor der jeg var med da jeg var yngre.